4e Studiedag Voeding Bewegen en Kanker
29 september 2017

Beste collega,

Mag je na drie opeenvolgende edities spreken van een traditie? Ja? Dan kondigen we bij deze de vierde editie aan van de inmiddels traditionele multidisciplinaire Studiedag ‘VOEDING, BEWEGEN EN KANKER’. De Studiedag vindt plaats op vrijdag 29 september a.s. in Spant in Bussum.

We openen de studiedag met een interactieve discussie onder leiding van Inge Diepman, zeer ervaren als presentator van o.a. Oncology TV, interviewer en veelgevraagd dagvoorzitter op het gebied van de kankergeneeskunde. Aan de hand van stellingen discussiëren we – samen met een panel van vijf professionals uit verschillende disciplines – over lastige vraagstukken in de oncologische zorg.

En deze keer beperken we de thema’s niet tot voeding en kanker en bewegen bij kanker. Uit de evaluaties van de voorgaande studiedagen blijkt, dat er bij deelnemers ook uitgesproken belangstelling is voor andere aspecten van het veelomvattende zorgprofiel in de oncologie.

Alle reden dus om ook aandacht te besteden aan vorm en inhoud van psychologische zorg, aan de praktijkervaringen met ‘healing environment’ tijdens de behandeling en aan de rol van de huisarts bij oncologische nazorg.

Traditiegetrouw stel je ook bij deze studiedag weer je eigen programma samen. Je maakt daarbij vier keer een keuze uit negen verschillende themasessies.

We begroeten je graag op 29 september a.s. in Spant in Bussum.

Mede namens de programma-adviescommissie,
 

Prof.dr. Ellen Kampman, Hoogleraar Voeding en Ziekte, Wageningen University
Dr. Sandra Beijer, Diëtist-epidemioloog, IKNL Utrecht
Niki Doornink, Oncologie-diëtist, AMC Amsterdam
Dr. Martijn Stuiver, Fysiotherapeut en klinisch epidemioloog NKI, Lector functioneel herstel bij kanker, ACHIEVE, Faculteit Gezondheid, Hogeschool van Amsterdam
Mariëtte van Nes, Verpleegkundig specialist gastro-intestinale oncologie, OLVG Amsterdam

 


Willeke Kristensen
Cursusmanager Mark Two

Locatie:
't Spant te Bussum
Accreditering:
Accreditatie is verleend voor 5 uur door de KNMG, VSR en ADAP. En aangevraagd bij de volgende beroepsverenigingen; V&VN, KNGF en Keurmerk Fysiotherapie.

Vragen?
Neem dan contact op met Willeke Kristensen.
Tel: 033 4345730 of e-mail: wkristensen@marktwo.nl

Inschrijven per post of fax?
Download hier het inschrijfformulier