Komt een sporter bij de huisarts
26 januari 2018

Beste huisarts,


Jaarlijks ontstaan er op de sportvelden duizenden blessures. Bij menig amateur- of topsporter raken enkel, knie, hamstring, achillespees, schouder en/of andere delen van het lichaam overbelast of zelfs geblesseerd. In veel gevallen komt de sporter dan terecht bij u, de huisarts.


Om de sportende patiënt zo goed en snel mogelijk van zijn blessure af te helpen is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de nieuwste inzichten en behandelmogelijkheden op het gebied van de sportgeneeskunde. Om daarin te voorzien organiseren wij op vrijdag 26 januari 2018 de nascholing ‘Komt een sporter bij de huisarts’.


Hoe ontstaan sportblessures? Hoe ziet de diagnostiek eruit? Welke behandelmogelijkheden heeft u? Wanneer verwijst u door naar de sportarts of de orthopeed? Welke patiënten hebben baat bij fysiotherapie? Hoe begeleidt u de sporter bij het opbouwen van stabiliteit en belastbaarheid? Wat kunt u doen om recidiverende klachten te voorkomen?

 

Ook de samenwerking met sportartsen, orthopeden en fysiotherapeuten, komt aan de orde. Investeren in een optimale sportketenzorg leidt tot snelle en kwalitatief hoogstaande zorg. En daarmee tot tevreden patiënten.


Rondleiding KNVB Campus

De sport medische begeleiding van profvoetballers.
Omdat voetbal in Nederland de meeste sportblessures veroorzaakt organiseren wij deze nascholing op de KNVB Campus in Zeist. Wat is er de afgelopen 10 jaar veranderd in de sport medische begeleiding van profvoetballers? Welke innovatieve behandelmethoden worden er tegenwoordig gebruikt om spelers sneller en sterker te laten herstellen? En welke medische faciliteiten biedt de KNVB? U krijgt een interessant kijkje in de keuken!


Dagvoorzitter:
Prof Frank Backx, sportarts en hoogleraar klinische sportgeneeskunde UMC Utrecht

 

Met vriendelijke groet,
Steven Korteling, cursusmanager Mark Two Academy

Locatie:
KNVB Campus Zeist
Accreditering:
Accreditatie wordt aangevraagd voor 5 uur bij het KNMG (cluster 1)

Vragen?
Dan kunt u contact opnemen met Steven Korteling.
Tel 033 4345730
Email skorteling@marktwo.nl

 

Inschrijven per post of fax?
Download hier het aanmeldformulier.