Ouderenpsychiatrie en psychogeriatrie
03 november 2017

Beste Collega,

 

Zorgverlening voor ouderen die verblijven in een woonsetting richt zich voor een belangrijk deel op het voorkomen en behandelen van lichamelijke klachten: wonden worden behandeld, incontinentieklachten verminderd, ondervoeding voorkomen en ga zo maar door. Psychische aandoeningen bij ouderen zoals depressiviteit, delier en persoonlijkheidsstoornissen blijven soms onopgemerkt en worden als gevolg daarvan niet of onvoldoende behandeld. Of deze problematiek zorgt juist voor onrust op de afdeling en een gevoel van onmacht in de verzorging en verpleging van de ouderen.

 

Als zorgprofessional speel je een sleutelrol in het signaleren en reguleren van psychische klachten en gedragsproblematiek.  Om je vaardigheden en kennis op dit gebied te versterken, organiseren wij op vrijdag 3 november a.s. een studiedag die geheel gewijd is aan het herkennen en het omgaan met psychische klachten bij ouderen. Welke stoornissen onderscheiden we binnen de ouderenpsychiatrie en de psychogeriatrie? Hoe kun je de verschillende psychische klachten herkennen? Wat kun je doen voor deze cliënten? En wanneer schakel je de hulp van een specialist in?

 

Bij ouderen die tegenwoordig worden opgenomen in een woonsetting is meer en meer sprake van complexe problematiek, zowel lichamelijk als geestelijk. Samenwerking tussen de Geestelijke gezondheidszorg (GGZ), V&V en de eerstelijn komt daarom steeds meer voor omdat er behoefte aan is. Voor collega's van deze sectoren is de studiedag dan ook een goede plek om elkaar te ontmoeten en informatie uit te wisselen.

 

Je bent van harte welkom.

 

Namens de programmacommissie
Steven Korteling, cursusmanager Mark Two Academy

Locatie:
Van der Valk Hotel Utrecht
Accreditering:
accreditatie aangevraagd voor 5 uur bij V&V, VSR en LV POH-GGZ

Vragen?
Neem contact op met Steven Korteling:
Tel: 033 4345730
Email: skorteling@marktwo.nl

 

Inschrijven per post of fax?
Download hier het aanmeldformulier.