Van Stress tot Burn-out
05 oktober 2017

Beste huisarts en praktijkondersteuner GGZ,

 

Burn-out is een groot maatschappelijk probleem. Maar liefst 1 op de 8 werkende Nederlanders krijgt er tegenwoordig mee te maken en raakt voor kortere of langere tijd arbeidsongeschikt. Volgens cijfers van ArboNed wordt zelfs 20% van het langdurig ziekteverzuim veroorzaakt door stress, stijgt het aantal werknemers met een burn-out en neemt de verzuimduur die daarmee gepaard gaat toe.


Op donderdag 5 oktober 2017 wijden wij een hele dag aan deze complexe en zo veelvoorkomend aandoening. We gaan op zoek naar de oorzaken van een burn-out en u leert de symptomen (al in een vroeg stadium) te herkennen. Natuurlijk staan we ook uitgebreid stil bij de behandelmogelijkheden en interventies die u kunt toepassen in de huisartspraktijk. Van cognitieve therapie tot mindfulness.

 

U krijgt antwoord op vragen als: Waar komt al die stress vandaan? Is burn-out een gevolg van niet bestand zijn tegen werkdruk, of kunnen zulke klachten ook ontstaan door een stressvol privéleven? En hoe komt het eigenlijk dat sommige mensen, met hele drukke agenda’s, helemaal geen klachten krijgen? Zijn zij immuun voor stress?

 

We hopen u te mogen begroeten op donderdag 5 oktober 2017 in Utrecht.

 

Programma-adviseur en dagvoorzitter,

Witte Hoogendijk, psychiater, hoogleraar, hoofd van de afdeling Psychiatrie bij Erasmus MC in Rotterdam en auteur van het in 2017 verschenen boek ‘Van Big Bang tot Burn-out’, het grote verhaal over stress.

 

Locatie:
Van der Valk Utrecht
Accreditering:
Wordt aangevraagd bij KNMG (cluster 1) en de Landelijke Vereniging POH-GGZ

Vragen?
Dan kunt u contact opnemen met Steven Korteling.
Tel: 033 4345730
E-mail: skorteling@marktwo.nl

 

Inschrijven per post of fax?
Download hier het aanmeldformulier.