Cursusdetails

KORTE INLEIDING

Na twee heel succesvolle edities van de Masterclass Atopisch Eczeem, zijn we opnieuw bezig met een mooi programma voor jullie samen te stellen. We lichten alvast een tipje van de sluier op:

Een vervolg op Histologie! Professor Marijke van Dijk kan over dit onderwerp nog zoveel meer vertellen waardoor we haar wederom gevraagd hebben:
Is dit wel eczeem? Tissue can be the issue!
Wanneer een patiënt met eczeem niet goed reageert op de ingestelde behandeling hebben we gelukkig steeds meer mogelijkheden te switchen van therapie. Als meerdere opties niet afdoende resultaat hebben kan het soms helpen de diagnose te heroverwegen. In hoeverre kan histologisch onderzoek daar aan bijdragen? Aan de hand van een aantal voorbeeldcasus kijken we waar pathologie een aanvullende rol kan spelen.

Stijn van Meerendonk, expert Motivational Interviewing, geeft een enthousiaste bijdrage over Motivational Interviewing:
Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!
Hoe komt het nou dat patiënten ondanks een gedegen uitleg toch hun gedrag niet aanpassen. Men heeft de benodigde kennis, snapt de risico’s en maakt toch een keuze voor “ongezond” gedrag. Benieuwd wat je als professional meer invloed kunt hebben op gedragsverandering? Wat de meest gemaakte fouten zijn? En wat je in je gesprekken juist wel kunt doen om meer resultaten te krijgen?

Verder praten Marlies de Graaf, dermatoloog, en Marike Stadermann, kinderarts, jullie graag bij over eczeem bij kinderen.

Ben je er (weer) bij? Inschrijven is al mogelijk!

PROGRAMMA-ADVISEURS
Om tot het programma van deze masterclass te komen hebben de volgende collega’s meegedacht:
• Marlies Tol, physician assistant dermatologie, Mauritskliniek
• Florine Schussler-Raymakers, verpleegkundig specialist dermatologie, UMC Utrecht

HOE PROGRAMMA ER UIT?
13.30 uur
Ontvangst en registratie met koffie/thee

14.00 uur Opening door voorzitter, Marlies en Florine

14.05 uur Is dit wel eczeem? Tissue can be the issue!
Wanneer een patiënt met eczeem niet goed reageert op de ingestelde behandeling hebben we gelukkig steeds meer mogelijkheden
te switchen van therapie. Als meerdere opties niet afdoende resultaat hebben, kan het soms helpen de diagnose te heroverwegen. In hoeverre kan histologisch onderzoek daar aan bijdragen? Aan de hand van een aantal voorbeeldcasus kijken we waar pathologie een aanvullende rol kan spelen.
Prof. dr. Marijke van Dijk, patholoog, UMC Utrecht

15.00 uur Pauze

15.25 uur Nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van atopisch eczeem
Er gebeurt veel op het gebied van nieuwe behandelingen voor (ernstig) eczeem. Gelukkig kunnen we de patiënt met eczeem de laatste jaren steeds beter helpen. In dit onderdeel word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en ben je weer helemaal up-to-date.
Spreker volgt

16.10 uur Eczeem komt niet alleen! Multidisciplinaire zorg voor kinderen met eczeem
Constitutioneel eczeem is een veelvoorkomende chronische huidaandoening bij kinderen met een associatie met andere atopische aandoeningen en
heeft een grote impact op de kwaliteit van leven. Met de huidige inzichten is duidelijk dat eczeem vaak het begin vormt van de allergische ont-wikkeling en dat behandeling op jonge leeftijd voedselallergieën voorkomt. Marieke en Marlies zullen je bijpraten over de noodzaak van een goede behandeling van eczeem, het beleid t.a.v. co-morbiditeiten en welke preventieadviezen je aan kinderen en ouders van kinderen met eczeem kunt geven.
Dr. Marlies de Graaf, kinderdermatoloog, UMC Utrecht en Marike Stadermann, kinderarts-allergoloog, Diakonessenhuis en UMC Utrecht

17.00 uur Dinerbuffet

17.45 uur Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!
Hoe komt het nou dat patiënten ondanks een gedegen uitleg toch hun gedrag niet aanpassen? Men heeft de benodigde kennis, snapt de risico’s
en maakt toch een keuze voor “ongezond” gedrag. Benieuwd hoe je als professional meer invloed kunt hebben op gedragsverandering? Wat de
meest gemaakte fouten zijn? Stijn neemt je mee in wat je juist wel kunt doen om meer resultaten te krijgen.
Dr. Stijn van Merendonk, expert Motivational Interviewing, trainer en expert. Motivational Interviewing, Academie voor Motivatie en Gedragsverandering.

19.15 uur Afsluiting

VOOR WIE IS DE DAG BEDOELD?
Het programma wordt afgestemd op de physician assistant dermatologie en verpleegkundig specialist dermatologie.

ACCREDITATIE
We vragen voor 4 uur accreditatie aan bij de NAPA (physician assistant) en het VSR (verpleegkundig specialisten register).

WAT KOST HET?
De eigen bijdrage is € 30; in dit bedrag zijn consumpties, dinerbuffet en cursusmateriaal inbegrepen.

Mark Two Academy is als aanbieder van kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW.

STEL DAT IK AF MOET ZEGGEN
Annuleren kan.  Stuur a.u.b. wel even een e-mail naar info@marktwo.nl.

Op alle inschrijvingen zijn onze inschrijf- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Folder
Datum

29 september 2022

Locatie

Van der Valk Hotel Utrecht/ Houten

Kosten

€ 30,-

Vragen?

Stel ze aan Judith Desel.

E-mail: jdesel@marktwo.nl

Deel met uw collega’s