Themadag Dermatologie
Doelgroep: Doktersassistenten

Themadag Dermatologie
Doelgroep: Doktersassistenten

Start
21/06/2019 23:00
Einde
21/06/2019 23:30

Categorie:

Status

Ongelimiteerd aantal tickets

0 Heeft verkocht

Cursusdetails

Beste assistente,

In de huisartsenpraktijk is 15% van de problemen dermatologisch van aard. Jij komt die problemen en vragen van patiënten dus heel veel tegen en speelt een
belangrijke rol bij onder andere de voorlichting. Is jouw kennis over huidziekten nog up to date?

Wat je niet kent, herken je ook niet dus gaan we heel veel ‘plaatjes’ kijken. Hieronder zie het programma wat is samengesteld om ervoor te zorgen dat je kennis gedurende één themadag op de belangrijkste onderdelen van de dermatologie weer helemaal ‘bijgespijkerd’ is. De sprekers stellen zichzelf aan je voor en omschrijven kort wat je van hun presentatie mag verwachten.

Namens het sprekersteam,

Inge Kleiss
Cursusmanager Mark Two Academy

9.00 uur Ontvangst en registratie

9.30 uur Opening en huishoudelijke mededelingen

9.45 uur Over tumoren; goed- of kwaadaardig?
Ik ben Els de Jonge, arts in opleiding tot dermatoloog in het UMC Utrecht. Ik zal jullie vertellen over veelvoorkomende (verdachte) plekjes waarmee mensen de huisarts bezoeken. Met behulp van een heleboel foto’s wordt het maken van onderscheid tussen goed- en kwaadaardige plekken hiermee een stuk gemakkelijker!

10.30 uur Infectieziekten van de huid
Mijn naam is Johan Toonstra en ik ben als dermatoloog verbonden aan De Hogeschool Utrecht, afdeling Huidtherapie. De huid kent tientallen infecties, veroorzaakt zowel door bacteriën als virussen als door schimmels en gisten. De belangrijkste infecties die jullie in de huisartsenpraktijk tegen (kunnen) komen zal ik tonen aan de hand van veel beelden, zodat je kennis op dit gebied weer wordt opgefrist.

11.15 uur Pauze

11.40 uur Een spreekuur vol kindervlekken
Mijn naam is Elodie Mendels, ik werk als kinder-dermatoloog in het Erasmus MC in Rotterdam. We gaan samen mijn interactieve presentatie door waarin ik je de meest voorkomende huid-aandoeningen van de kinderleeftijd in de huisartsenpraktijk laat zien. Wat is jouw diagnose?

12.40 uur Lunchbuffet

13.30 uur Eczeem en psoriasis; in soorten en maten
Is psoriasis besmettelijk? Welke soorten psoriasis zijn er eigenlijk precies? En is psoriasis hetzelfde als eczeem? Mijn naam is Deepak Balak en ik ben als dermatoloog werkzaam in het UMC Utrecht. In mijn presentatie bespreek ik de verschillende vormen van psoriasis en eczeem met jullie; op welke huidafwijkingen en klachten moet je nou (extra) letten en welke behandelingen kunnen de huisarts en de dermatoloog inzetten? Ik laat jullie veel foto’s zien die we samen gaan beoordelen.

14.15 uur Da’s een allergie! … of toch nie(t)?
Mijn naam is Thuy-My Le, dermatoloog in het UMC Utrecht. Er bestaan veel verschillende soorten allergieën; denk bijvoorbeeld aan een allergie voor cosmetica, wespensteken, voor medicijnen of voedingsmiddelen. De huid is vaak het orgaan waarin zo’n allergie tot uiting komt; er kunnen bijvoorbeeld galbulten of eczeem ontstaan. Maar heel vaak is er bij deze verschijnselen juist geen sprake van een allergie: hoe maak je dit onderscheid? En wat zijn alarmsymptomen voor een ernstige allergie die zelfs levensbedreigend kan zijn?

15.15 uur Korte break / energizer

15.30 uur Tot slot; zappen door het vakgebied
Mijn naam is DirkJan Hijnen, dermatoloog in het Erasmus MC in Rotterdam. Aan het einde van deze dag ‘zappen’ we in sneltreinvaart door de dermatologie en kijken we vooral naar allerlei huidaandoeningen die minder vaak voorkomen maar die je toch wel eens ziet en wilt leren herkennen. Ze passeren in vlot tempo de revue. Ik loods je er doorheen!

16.15 uur Einde themadag

Medisch
Doktersassistentes

Accreditatie
Wij vragen voor 5 uur accreditatie aan bij het kwaliteitsregister van de NVDA; de CADD.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen € 215,-.
Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch en cursusmateriaal.

Mark Two is als geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW

Annuleren
Bij annulering tot 2 weken voor de bijeenkomst brengen wij €25,- aan administratiekosten in rekening. Daarna bent u het volledige registratiebedrag verschuldigd. U kunt dan wel een collega in uw plaats laten deelnemen. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met ons secretariaat.

Op alle inschrijvingen zijn onze inschrijf- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Datum

Vrijdag 21 juni 2019

Locatie

Pathé Ede

Kosten

€ 215,-

Vragen?

Stel ze aan Inge Kleiss.
033-4345730
ikleiss@marktwo.nl

Deel met uw collega's