Cursusdetails

Beste doktersassistent,

Samen scholen, het mag nog steeds niet.
Wat hádden we ons erop verheugd om op zaterdag 12 december met jou plaats te nemen in de schoolbanken voor wat frisse kennis en het reüniegevoel.
Maar met het huidige aantal aanmeldingen gaat ons dat niet lukken.  Het mag nog niet.

Wat is dan ons plan?
We verplaatsen de decembereditie naar zaterdag 12  juni 2021.
Hopelijk waait er op 12 juni al een zomerbries en bewegen we ons weer vrijuit in grotere groepen.

Maar buiten dat is er nóg een heugelijk feit;
‘Terug naar de Schoolbanken’ viert in 2021 het 10-jarig bestaan.  Met jou dus!  We kijken er weer naar uit om op 12 juni de bel te luiden voor 10 jaar ‘Terug naar de Schoolbanken’.

Kies de 4 thema’s die jij het beste kunt gebruiken om je kennis op peil te houden of brengen.

Onze sprekers zijn prima in staat om de lesstof op een aantrekkelijke manier te brengen en er blijft altijd voldoende ruimte voor je eigen vragen.

In de pauzes praat je bij met collega’s en zorgt onze cateraar voor je drankjes en een lekkere lunch.
De lunch wordt geheel volgens de Corona hygiëneregels geserveerd.

09.00 Aankomst, registratie en koffie
09.45 Start lesronde 1
11.00 Pauze
11.20 Start lesronde 2
12.35 Lunch
13.20 Start lesronde 3
14.35 Pauze
15.00 Start lesronde 4
16.15 Einde programma, borrel

Lessen (kies 4 uit 6):

1. De maag; een krachtpatser
De maag zorgt ervoor dat voeds l in kleine stukjes naar de darmen kan en vermengt het met sappen die zorgen voor een goede vertering. Toch is het zo dat 1 op de 4 Nederlanders dagelijks maagklachten ervaart. Na een korte anatomische update wordt besproken welke triage-aanpak en advisering past bij de meest voorkomende maagklachten. En ook van belang… de lesstof wordt prima verteerbaar aan je opgediend!

2. Een kind met jeuk; is het te stillen?
‘Niet krabben!’ ‘Niet krabben!”… maar heb maar eens aldoor jeuk! Krabben is een reflex. Om juist kinderen te helpen bij het dempen van en omgaan met jeuk bestaan zgn. zeer effectieve ‘krabbeheersingsprogramma’s’. Naast jeukstillende zalven en medicatie is het doorbreken van de krabreflex namelijk aan te leren; tijdens deze les krijg je praktische tools waarmee je direct je voordeel kunt tijdens het (telefonisch) consult met ouder en kind.

3. Een open wond, hechten – plakken of doorsturen?
Je maakt het vast regelmatig mee: patiënt komt binnen met een bloedende open wond. Om snel te zien wat nodig is breng je de wond allereerst goed in beeld. En dan beslis je, soms samen met de huisarts, wat moet gebeuren. Reinigen/ontsmetten en dan met rust laten? Plakken of hechten? Tetanusinjectie wel of niet? Snel doorsturen? We nemen dit proces a.d.h.v. veel foto’s met je door en oefenen het laatste deel van de les met hechten.

4. Zorgen voor jezelf; hoe doe je dat?
Natuurlijk, we weten het allemaal; alleen als je goed voor jezelf zorgt kun je zorgen voor een ander. Deze les is dus een ‘cadeautje’ aan jezelf want hij zit boordevol specifieke tips en adviezen waar je wat aan hebt. Juist in dit heftige jaar waar een bovengemiddeld beroep op jou en je collega’s wordt gedaan en je veerkracht op de proef wordt gesteld, kun je deze bemoedigende en praktische les goed gebruiken!

5. De ziekte van Parkinson; een nieuwe pandemie..?
De snelst groeiende neurologische aandoening ter wereld is de ziekte van Parkinson; een langzame, progressieve aandoening waarbij zenuwcellen langzaam afsterven. Dit leidt o.a. tot stoornissen in de beweging en de spiercontrole en de balans. Wat moet jij weten van het beloop van deze ziekte en de gevolgen ervan, om tijdig de juiste informatie te kunnen verstrekken? De neuroloog praat je bij en beantwoordt je vragen.

6. Spreekuur Partydrugs
Waarom is het van belang dat jij als doktersassistente goed op de hoogte bent van (het effect van) partydrugs? Het antwoord volgt in deze les. Een voorbeeld; weet je waar HPPD voor staat? Of DPS? Het betreft 2 stoornissen die heel regelmatig voorkomen na gebruik, maar lang niet altijd worden herkend door hulpverleners. Een hartstikke praktische les met veel voorbeelden en uitleg.

Medisch
Doktersassistentes

Accreditatie
Accreditatie wordt voor 5 uur aangevraagd bij de Commissie Accreditering Deskundigheidsbevordering Doktersassistenten.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen €215,-. Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch en cursusmateriaal.
Mark Two is als geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW

Annuleren
Bij annulering tot 2 weken voor de bijeenkomst brengen wij €25,- aan administratiekosten in rekening. Daarna bent u het volledige registratiebedrag verschuldigd. U kunt dan wel een collega in uw plaats laten deelnemen. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met ons secretariaat.

Op alle inschrijvingen zijn onze inschrijf- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Datum

12 juni 2021

Datum
Locatie
  • Corderius College
  • Farel College

Op beide scholen (te Amersfoort) ontvangen we je helemaal ‘corona proof’. Alle benodigde maatregelen rond looproutes, hygiëne en 1,5 meter worden gehanteerd.

Kosten

€ 215,-

Vragen?
Deel met uw collega’s