Cursusdetails

Bij  ‘Terug naar de schoolbanken’ gaan we normaal gesproken letterlijk met elkaar op zaterdag terug naar school. Je volgt je lessen dan in de lokalen
Maar nu we tijdelijk door de Corona maatregelen niet mogen samenscholen, bieden we je deze studiedag online aan!

We organiseren de dag, live vanuit onze speciaal gebouwde onderwijsstudio.
Een complete video- en internetcrew gaat voor je aan de slag.
Met onze cameraopstellingen, licht en geluid zullen we ervoor zorgen dat alles professioneel vanuit de studio in Amersfoort in beeld wordt gebracht.

Wat kun je verwachten?

  • We bieden je de 6 lessen (zie voor onderwerpen ‘programma’ ) op zaterdag 27 juni via een live stream aan.
  • In het programma, dat we je na je inschrijving toesturen, staan de tijden vermeld waarop welke les start en stopt.  Elke les duurt 1 uur.
  • Alle lessen zijn super interactief; je kunt vanachter je laptop, je PC of je mobiel vragen stellen en meedoen aan diverse polls.
  • Als je wilt, volg je ze alle 6!
  • Mocht je op zaterdag 27-6 niet alle lessen LIVE kunnen of willen volgen; geen punt. Je kunt de lessen ook ‘on demand’ kijken in de weken erna.
    Los van elkaar, achter elkaar, precies wanneer het je uitkomt.
  • Wanneer je tenminste 4 lessen hebt gevolgd zorgen wij ervoor dat je accreditatiepunten worden bijgeschreven in het Kwaliteitsregister.

Volg deze lessen live op 27-6 via onze live stream of daarna on demand!

Lessen:

1. Zenuwpijn; en nu?
Zenuwpijn wordt door patiënten omschreven als een heftige vorm van pijn; tintelend, prikkelend en branderig. De pijn ontstaat meestal door een ontsteking, beklemming of beschadiging van een zenuw en kan weken tot zelfs maanden aanhouden. “Gewone” pijnstilling helpt doorgaans niet of onvoldoende. Maar wat helpt dan wel? In deze les leer je over de medicamenteuze behandeling en vooral ook hoe je de juiste adviezen kunt geven om de pijn dragelijk(er) te maken. Een praktische les over een pijnlijk onderwerp.

2. Astma bij kinderen
Astma ontstaat meestal op de kinder- of jongvolwassenenleeftijd. De NHG standaard maakt bij de signalering van astma onderscheid tussen kinderen tot 6 jaar en kinderen van 6 jaar en ouder. In deze les zoemen we in op de voorlichting en de instructie aan kinderen > 6 jaar en hun ouders. Goede informatie geven over de aandoening, het doel en de werking van medicatie en prikkelvermijding is essentieel. Hier hoor je wat de laatste inzichten zijn en hoe je die vertaalt naar kind en ouder.

3. Laatste levensdagen
Palliatieve zorg is veel meer dan de zorg in de laatste levensdagen of -weken. Onderdelen van deze bijzondere zorgperiode zijn namelijk al aan de orde vanaf het moment dat genezing niet meer mogelijk is. De wensen en behoeften van de patiënt moeten centraal (blijven) staan; dat vraagt een proactieve opstelling van de betrokken zorgverleners. Wat kan jouw rol als doktersassistent hierin zijn? Welke eisen stelt deze zorg aan de organisatie van de huisartspraktijk? Kom en leer.

4. Zwachtelen bij Ulcus Cruris
De les start met een opfriskwartier ulcus cruris (open been), maar de nadruk ligt op een uur lang oefenen met zwachtelen. Welke type zwachtels zijn er? Wanneer kies je welke zwachtel? Oefening baart kunst en dus gaan we in tweetallen oefenen met de technieken. Je krijgt zo (meer) handigheid in manieren van zwachtelen die de juiste druk uitoefenen. Tenslotte leer je welke voorlichting en adviezen je moet meegeven aan de patiënt. Oefen je mee?

5. “Wat een uitstraling!”
In een paar minuten vormen we op basis van een eerste indruk direct ook een mening over iemand. Dat doen we op basis van uiterlijk en gedrag. Welke invloed hebben kleur- en kledingkeuze voor je uitstraling? Door een presentatieverbetering voel je jezelf beter, ook als professional in de praktijk. En dat straal je uit! Dat is van belang als doktersassistent waarbij je veel contact hebt met patiënten, Kijk eens met andere ogen naar jezelf en naar anderen. Een les vol zichtbare
verbeteringen!

6. De schildklier in de spotlights
Je kent ze vast; de patiënten bij wie deze schildklier te hard of juist te langzaam werkt. Soms is hij vergroot (struma of krop), soms zitten er knobbeltjes (noduli) in. Veel schildklierproblemen kunnen prima in de huisartsenpraktijk worden behandeld, maar soms is verwijzing en een operatie nodig. In deze les gaan we in op de verschillende aandoeningen van de schildklier, toegespitst op wat jij daarover moet weten.

Medisch
Doktersassistentes

Accreditatie

Namens de Commissie Accreditatie Deskundigheidsbevordering Doktersassistenten:

  • Na het volgen van tenminste 4 lessen worden 5 punten bijgeschreven door Mark Two Academy.
  • Volg gerust live of on demand nog een vijfde en zesde les; het aantal accreditatiepunten blijft echter 5.

Kosten
Deze online nascholing kost 165 euro.
Mark Two is als geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW

Annuleren
Bij annulering tot 2 weken voor de bijeenkomst brengen wij €25,- aan administratiekosten in rekening. Daarna bent u het volledige registratiebedrag verschuldigd. U kunt dan wel een collega in uw plaats laten deelnemen. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met ons secretariaat.

Op alle inschrijvingen zijn onze inschrijf- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Datum

27 juni 2020

Datum
Kosten

€ 165,-

Vragen?

Stel ze aan Inge Kleiss
033-4345730
ikleiss@marktwo.nl

Deel met uw collega’s