Terug naar de schoolbanken
Doelgroep: Medisch- en afdelingsecretaresses

Deze cursus is al gegeven

Terug naar de schoolbanken
Doelgroep: Medisch- en afdelingsecretaresses

Start
24/11/2018 23:00
Einde
24/11/2018 23:30

Vijf jaar jaren geleden startte Mark Two Academy met een nieuw nascholingsconcept voor medisch secretaresses: ‘Terug naar de schoolbanken’. In een schoolgebouw, met een knipoog naar je eigen schooltijd, maar vooral met enthousiaste docenten en praktijkgerichte lessen. Honderden collega’s (waaronder jijzelf wellicht) hebben in de afgelopen jaren de schoolbankencursus bijgewoond en gelukkig waren en blijven de waarderingen hoog. Om dit jubileum dit vieren organiseren wij op zaterdag 24 november 2018 een ‘the best of’ editie.

Status

Deze cursus is al gegeven

0 Heeft verkocht

Cursusdetails

Vijf jaar jaren geleden startte Mark Two Academy met een nieuw nascholingsconcept voor medisch secretaresses: ‘Terug naar de schoolbanken’. In een schoolgebouw, met een knipoog naar je eigen schooltijd, maar vooral met enthousiaste docenten en praktijkgerichte lessen. Honderden collega’s (waaronder jijzelf wellicht) hebben in de afgelopen jaren de schoolbankencursus bijgewoond en gelukkig waren en blijven de waarderingen hoog.

Om dit jubileum dit vieren organiseren wij op zaterdag 24 november 2018 een ‘the best of’ editie. Voor deze bijzondere gelegenheid hebben we een aantal ‘vakken’ die de afgelopen jaren veel werden gekozen, opnieuw op het lesrooster staan. We hebben de inhoud natuurlijk aangepast aan de nieuwste inzichten en soms voor een iets andere insteek gekozen.

Een paar van die toppers: lean werken, de secretaresse als poortwachter, feedback geven, dingen gedaan krijgen en natuurlijk een les over denken in oplossingen! Er zitten ook een aantal nieuwe onderwerpen tussen, bijvoorbeeld over gastvrije zorg en over het omgaan met werkdruk en stress. Er is weer genoeg te kiezen!

Of je ons nu al jaren kent of voor de eerste keer meedoet, je bent van harte welkom op zaterdag 24 november 2018 in Amersfoort.

Namens de programmacommissie,
Steven Korteling, cursusmanager Mark Two Academy

Programma

09.00 Aankomst, registratie en koffie
09.30 Naar de lokalen
09.45 Start lesronde 1
11.00 Pauze
11.20 Start lesronde 2
12.35 Lunch
13.20 Start lesronde 3
14.35 Pauze
15.00 Start lesronde 4
16.15 Einde programma

Lessen (kies 4 uit 7)

1. Zie de patiënt als gast van je ziekenhuis (deze les kan niet meer gekozen worden)
Bijna elke zorginstelling noemt het wel ergens in de brochure: het begrip gastvrijheid of ‘hospitality’. Een mooi woord natuurlijk, maar wat betekent gastvrijheid voor jouw dagelijks werk? Hoe geef je patiënten en familieleden het gevoel dat zij welkom zijn? Wat betekent het voor de manier waarop je de telefoon aanneemt, luistert naar iemand die slecht Nederlands spreekt, op de gang iemand de weg wijst die duidelijk verdwaald is? Een les vol praktische tips, die het woord gastvrijheid een praktische invulling geven.

2. Hoe zal ik het zeggen… feedback geven
Om goed in een team te kunnen werken, moeten we elkaar kunnen aanspreken op verwachtingen, prestaties, gemaakte afspraken, werkhouding en dergelijke. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet in teams die onder tijdsdruk werken, met verschillen in leeftijd, karakter en professionele achtergrond. In deze les gaan we daarom in op het geven van feedback. Hoe geef je feedback op een manier dat de ander er wat aan heeft? Hoe voorkom je dat die ander zich aangevallen voelt? Hoe zorg je dat de boodschap overkomt? Hoe ga je om met verschillen tussen mensen? Een praktische les in effectieve communicatie, waarin je eigen ervaringen centraal staan.

3. Prioriteit of niet? De secretaresse als poortwachter
Als medisch secretaresse ben je een belangrijke verbindingsschakel in het netwerk van de ziekenhuisorganisatie. verschillende professionals van binnen de organisatie en van buiten, maar ook patiënten en familieleden doen een beroep op je. Allemaal hebben ze hun eigen belangen die je op waarde moet schatten en moet indelen naar prioriteit. Hoe doe je dat? Tijdens deze les gaan we in op jouw rol als poortwachter die mensen (of berichten) soms even tegenhoudt, maar ook zorgt dat zij zo snel mogelijk de juiste bestemming bereiken. Je leert om prioriteiten te stellen, heldere verwachtingen te scheppen en grenzen te stellen als het nodig is. Kortom, een inspirerende workshop om meer in je kracht te staan!

4. Lean werken: zo verbeter je de processen op het secretariaat!
In een ‘the best of’ editie van Terug naar de Schoolbanken mag het onderwerp lean werken op het secretariaat natuurlijk niet ontbreken. Tijdens deze les nemen we de hele gang van zaken onder de loep en kijken we wat er handiger kan. Hoe kun je samen met je collega’s het hele werkproces optimaliseren – van het maken van afspraken en het bijhouden van patiëntgegevens tot het verwerken van de administratie. Aan de hand van zulke praktische voorbeelden maken we duidelijk wat lean is en wat je er in de praktijk mee kunt. Doel is om het secretariaat soepeler te laten lopen en effectiever te werken.

5. Dingen gedaan krijgen!
Als secretaresse moet je regelmatig invloed uitoefenen op je omgeving om dingen voor elkaar te krijgen. Soms denk je dat je dat goed aanpakt, maar toch werkt het niet. Deze les gaat over de kunst van het beïnvloeden. We bespreken valkuilen die je moet vermijden zoals te grote voorzichtigheid en onduidelijke communicatie. We laten zien welke kwaliteiten je juist wel kunt inzetten. Ook gaan we op zoek naar jouw persoonlijke sterke kanten bij het vragen om medewerking en hulp. Na deze les weet je jezelf krachtig( er) te presenteren op de werkvloer.

6. Omgaan met werkdruk en stress: zo houd je er plezier in!
Driekwart van alle werknemers in de ziekenhuissector zegt dat de werkdruk hoog tot veel te hoog is. Dit blijkt uit de ziekenhuisbarometer van FNV Zorg & Welzijn onder bijna 3.000 ziekenhuismedewerkers. Tijdens deze les leggen we uit hoe je je beter kunt wapenen tegen werk gerelateerde stress (want je zult altijd piekmomenten houden in je werk). En hoe je door middel van ontspanningsoefeningen en meer te focussen om de leuke kanten van je beroep de balans tussen werkdruk en werkplezier kunt herstellen. Want iedereen is erbij gebaat dat jij op de been blijft!

7. Yes we can! Denken in oplossingen
Ben je een kei in het constateren van knelpunten? Dat is een belangrijke kwaliteit, want zo kun je problemen voorkomen. Maar die focus op mogelijke problemen kost ook veel werkplezier. In ons hoofd stellen we hele ‘rampscenario’s’ op, terwijl we de meeste problemen gewoon onder controle kunnen krijgen. Verspil hier voortaan minder energie aan en zet zo’n probleem om in een kans. Tijdens deze les leer je op een creatieve manier problemen om te zetten in oplossingen.

Ziekenhuizen en Zorginstellingen
Medisch secretaresses, afdelingssecretaresses, office managers,
management-assistenten en andere ondersteunende beroepen in de ziekenhuiszorg

Kosten
De kosten voor deelname bedragen €210,- (p.p.).
Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch en digitaal cursusmateriaal.

Mark Two is als geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW

Annuleren
Bij annulering tot 2 weken voor de bijeenkomst brengen wij €25,- aan administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige registratiebedrag verschuldigd. Je kunt dan wel een collega in jouw plaats laten deelnemen. Neem daarvoor contact op met ons secretariaat.

Op alle inschrijvingen zijn onze inschrijf- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Aanmeldformulier
Datum

24 november 2018

Datum
Locatie

Het Hooghe Landt College

Kosten

€ 210,-

Vragen?

Stel ze aan Ilonne Langedijk
033-4345730
ilangedijk@marktwo.nl

Deel met uw collega’s