Cursusdetails

Beste collega,

Maak kennis met een uniek nascholingsconcept voor pedicures: ‘TERUG NAAR DE SCHOOLBANKEN’. Een studiedag in een middelbare school, met een knipoog naar je eigen schooltijd maar vooral met praktijkgerichte keuzelessen, ervaren en enthousiaste docenten op het gebied van (medische) voetzorg en natuurlijk de schoolbel die laat weten dat het pauze is. Op zaterdag 6 juni 2020 ben je van harte welkom in ’t Hooghe Landt College in Amersfoort!

Hoe gaat het schoolbanken programma in z’n werk? Zoals je dat gewend bent van je middelbare schooltijd, stel je je eigen vakkenpakket samen. Daarbij kies je vier uit zes themalessen, allemaal zorgvuldig samengesteld door jouw eigen vakcollega’s. Denk aan lessen over de diabetische voet, over het looppatroon bij reuma, of over nagelproblematiek. Maar misschien leer je liever meer over de afwijkende kindervoet, of juist over sportgerelateerde klachten? Dat kan ook. Er is voor elk wat wils.

Dus aarzel niet en kom samen met je collega naar de leukste en meest leerzame studiedag van 2019 in ’t Hooghe Landt College in Amersfoort. De conciërge staat om 09.00 uur in de aula met koffie voor je klaar.

We ontmoeten je graag op zaterdag 6 juni 2020.

Met vriendelijke groet, mede namens onze docenten en de collega’s van RondOm Podotherapeuten

Willem Korteling, cursusmanager Mark Two Academy

09.00 uur Aankomst, registratie en koffie/thee
09.30 uur naar de lokalen
09.45 uur Lesronde 1
11.00 uur Pauze
11.20 uur Lesronde 2
12.35 uur Lunch
13.20 uur Lesronde 3
14.35 uur Pauze
15.00 uur Lesronde 4
16.15 uur Einde programma, borrel

1. Aandacht voor de diabetische voet
Bij mensen met diabetes stroomt het bloed minder goed door benen en voeten. Dat leidt niet alleen tot koude, tintelende voeten, verkleurde tenen en/of
pijnscheuten; ook het gevoel in de voeten kan afnemen of geheel verdwijnen. Daardoor voelt de cliënt het zelf niet als er een wondje ontstaat en heb jij de taak
die te ontdekken. In deze les leer je hoe je dat het beste kunt doen. En daarbij frissen we meteen ook jouw (achtergrond)kennis over diabetes mellitus nog
eens op. Want wat is glucose eigenlijk en wat doet insuline? Wat is het verschil tussen type 1 en type 2 diabetes? En natuurlijk komt ook de nieuwe richtlijn
voor de DM-voet aan de orde. Na deze les weet je van de hoed en de rand.
Maartje Geelen-den Tuinder, allround podotherapeut

2. Reumapatiënten: de voet centraal
Bijna drie miljoen mensen in Nederland hebben een reumatische aandoening. Die kunnen gepaard gaan met pijnlijke ontstekingen rondom de voetgewrichten. In deze les bespreken we de kenmerken en symptomen van deze kwetsbare voeten. Verder gaan we in op wat de gevolgen daarvan zijn voor het looppatroon, hoe je ganganalyse inzet en wat de belangrijkste valkuilen zijn bij de verzorging van “reumavoeten”.
Monique Gouw, (sport-)podotherapeut en echografist

3. Nagels in de problemen: wat is pluis en wat is niet pluis?
Als pedicure krijg je dagelijks allerlei nagelproblemen onder ogen, de één serieuzer dan de ander. Maar weet je altijd precies wat er aan de hand is? En is behandeling wel altijd de juiste oplossing voor het probleem? Wat is pluis en wat is niet pluis? We bespreken in deze les onder andere schimmelnagels, ingegroeide nagels en de mogelijke interventies hiervoor. Ook gaan we in op veranderingen in nagels als gevolg van huidziekten als psoriasis, leverziekten of zelfs een tumor. We leggen oorzaken en risicofactoren onder de loep, zodat jij straks weet waar je op moet letten.
Lotte Haverkorn, podotherapeut en nagelspecialist

4. Optimaal samenwerken met de podotherapeut bij teenproblemen en drukplekken
Een afwijkende teenstand – al dan niet in combinatie met verkeerd schoeisel – geeft vaak problemen. In deze les leer je hoe die afwijkende stand
gecompenseerd kan worden. Verder laten we je zien waarom het belangrijk is dat bij dit probleem pedicure en podotherapeut samenwerken. Na deze interactieve les aan de hand van praktijkcasussen, weet jij meer over wat de podotherapeut doet en hoe jullie elkaar kunnen helpen. Zo kun je straks nóg betere voetzorg verlenen, bijvoorbeeld bij het ontstaan van overdruk bij een hamerteen.
Sepp Mortelmans, podotherapeut en echografist voet en enkel

5. De kindervoet: waar let je op?
Ouders maken zich vaak zorgen over de voeten van hun kinderen. Om hun vragen te kunnen beantwoorden moet jij natuurlijk goed weten hoe de normale ontwikkeling van de kindervoet verloopt. Wanneer is er sprake van een afwijkende ontwikkeling, wanneer moet je het kind doorsturen? In deze les beantwoorden we deze vragen en bespreken we hoe je ongeruste ouders een passend advies kunt geven.
Judith Sol, (kinder-)podotherapeut

6. Sportgerelateerde klachten binnen de pedicurepraktijk
Voetklachten bij sporters vragen om een specifieke aanpak. Er zijn grote verschillen tussen de voeten van mensen die af en toe eens wandelen, regelmatig hardlopen, marathons afleggen of op een andere manier intensief sporten. Bij hen kunnen klachten als bijvoorbeeld blauwe nagels, blaren en eelt na behandeling blijven terugkomen. Hoe komt dat en wat doe je eraan? Deze vraag kunnen we o.a. door middel van biomechanisch onderzoek beantwoorden. Na deze les begrijp je ‘de sportende voet’ beter, alsmede de onderzoek- en behandelmethodes.
Clemence de Boer, podotherapeut en bewegingswetenschapper

Voor wie
Deze studiedag is bedoeld voor pedicures en medische voetzorgverleners.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij kwaliteitsregister ProCert (vermeld uw KRP-nummer bij inschrijving).

Kosten
De kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen €195,-
Mark Two is als geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW

Annuleren
Tot twee weken voor de bijeenkomst kan je, uitsluitend schriftelijk, annuleren. Wij brengen dan €25,- annuleringskosten in rekening. Daarna ben je het volledige cursusbedrag verschuldigd. Je kan dan nog wel een collega in jouw plaats laten deelnemen. Neem daarvoor contact op met ons secretariaat.

Datum

6 juni 2020

Locatie

Farel College te Amersfoort

Kosten

€ 195,-

Vragen?

Stel ze aan het secretariaat
033-4345730
info@marktwo.nl

Deel met uw collega’s