Cursusdetails

Ons nieuwe normaal neemt abnormale vormen aan. Enerzijds stapelen we festivals, anderzijds grossieren we in crises. Daarom is het juist zo heerlijk dat ‘Terug naar de Schoolbanken’ er weer is. Wij houden je hoofd koel en heten je welkom in de vertrouwde lokalen van je jeugd. Een kennis-opfrisser die elke vorm van inflatie ontstijgt. De leukste medische bijschooldag van het jaar is er weer. En jij kunt daarbij zijn.

Al jaren organiseren wij ‘Terug naar de Schoolbanken’ dat inmiddels duizenden zorgprofessionals op voorsprong zette. Alle ludieke elementen uit jouw schoolperiode vormen ons decor. Alleen draaien we de rollen volledig om. Zo kies jij zelf de vier interessantste lessen uit zes nieuwe onderwerpen. Jij bent de baas over je eigen lesrooster.

Wil jij weten hoe je omgaat met agressie aan de balie? Hoe je een telefonische triage aanpakt? Of hoe je rustig kunt blijven ademhalen bij lastige materie als afwijkende uitstrijkjes of nier- en bloedwaarden? Onze docenten leggen het je haarfijn uit.

Daar heb je tenminste wat aan, zo in deze donkere dagen. Kom dus zaterdag 10 december naar het Corderius College in Amersfoort. Je broodtrommel kun je thuislaten. Wij regelen de catering, en: we hebben ook nog een verrassing zodra we ‘uitgaan’…

Kies jij voor kristalheldere kennis? Meld je dan aan op marktwo.nl

HOE ZIET DE DAG ER UIT?

09.00 uur:       Aankomst en registratie
09.30 uur:       Naar de lokalen
09.45 uur:       Start lesronde 1
11.00 uur:       Pauze
11.20 uur:       Start lesronde 2
12.35 uur:       Lunch
13.20 uur:       Start lesronde 3
14.35 uur:       Pauze
15.00 uur:       Start lesronde 4
16.15 uur:       Einde programma

PROGRAMMA; WELKE 4 LESSEN KIES JIJ?
Hieronder tref je de 6 keuzelessen; kies er 4 uit en geef die keuze bij inschrijving aan. Op de dag zelf krijg je bij registratie een naambadge waarop je persoonlijke dagindeling staat vermeld.

1. Adem in, adem uit
Als doktersassistent krijg je vaak te maken met patiënten in ademnood. Meestal houden ze verband met verkoudheden, hoesten, astma, COPD, hooikoorts of bovenste luchtweginfecties. Maar welke patiënten moeten nu door de huisarts worden gezien en hoe dringend zijn ze? Wie zijn er met een zelfzorgadvies geholpen? En wat zijn belangrijke signalen bij kinderen? Dat kan spannend zijn. Hoe voorkom je dat je zelf aan de zuurstof moet? Tijdens deze workshop geven we aan de hand van gerichte casuïstiek antwoord op bovenstaande vragen. Komt dat zien! Scoor jij een dikke tien?
Docent Leerpunt KOEL

2. Meten is weten
Van onschuldig tot levensbedreigend: problemen aan urinewegen en nieren komen in elke huisartsenpraktijk veelvuldig voor. Cruciaal is de eerste goede inschatting. Welke patiënten hebben direct medische hulp nodig en bij wie kan een consult wachten? Bloedplassen is voor elke patiënt verontrustend, maar wie moet er nog dezelfde dag gezien worden? En hoe ga je om met klachten na een niertransplantatie? En wat te doen als het laboratorium een sterk verhoogd kreatinine of kalium doorbelt? Wij helpen je de echte problemen te herkennen en demonstreren je enkele eenvoudige onderzoeken die je helpen in je dagelijkse praktijk!
Dr. Martijn van den Hoogen, internist-nefroloog, Erasmus MC, Rotterdam

3. Als eten een dingetje wordt!
Met de huidige wachtlijsten in de GGZ belanden cliënten met een eetstoornis eerder bij de huisarts. Maar hoe (h)erken je nu eigenlijk zo’n stoornis, waarbij mensen niet eten als ze honger hebben, zichzelf schadelijke dieetregels opleggen of in een opwelling bergen ongezond voedsel naar binnen werken? Jij staat steeds vaker aan de start van het diagnostische- en behandelproces. Grijp daarom nu je kans om jouw kennis van deze problematiek op te vijzelen. We leren je eetstoornissen te herkennen, wat de triggers zijn en wie je inschakelt. Want: hoe adequater de intake, des te groter de kans op volledig herstel!
Corina Koster, huisarts, huisartsenpraktijk Bolnes, Ridderkerk

4. Een uitstrijkje maak je niet zomaar
Over uitstrijkjes, PAP’s en baarmoederhalskanker wordt veel gezegd, maar nog meer verzwegen. Ga er dus vanuit dat vrouwen die hiervoor de praktijk bezoeken, tamelijk gespannen zijn. Neem de tijd, stel gerust en leg uit. En helemaal als de eerste uitslag geen zekerheid biedt en er nóg een uitstrijkje nodig blijkt. In deze sessie geven we je een update. Wat is er de laatste jaren veranderd qua interval-oproepen en rond zelf testen? We oefenen de ‘techniek’ op fantomen, delen talloze tips en bespreken echte situaties. Dat is voor elke ongeruste vrouw direct een zorg minder!
Docent uitgenodigd

5. Triage in de huisartsenpraktijk
Het triage-gesprek, je doet het dagelijks, maar hoe en waarom doe je dat? Eigenlijk is triage niet meer dan een serie (telefonische) vragen waarmee je de inkomende hulpvraag duidelijk maakt. Zodat de patiënt de juiste zorg krijgt, op het juiste moment, en bij de juiste hulpverlener. Jouw rol als verkeersregelaar op de kruising is hierin onmiskenbaar. Maar welke technieken zijn er? Hoe bepaal je het spoedeisende karakter en welke actie moet er vanuit de patiënt, vanuit de praktijk of van buitenaf volgen? En tot slot: hoe zorg je ervoor dat je in gesprek blijft en het voor de patiënt geen vragenvuur wordt? Na deze sessie weet je dat!
Alessia van den Berg, huisarts en docent

6. BOOS aan de balie
We hebben er in de zorg allemaal mee te maken: patiënten of familieleden die door onmacht of frustratie uit hun vel springen. Of mensen die drammen, dreigen en zich misdragen. Daar zit je dan met je professionele gedrag. Je wilt graag helpen, maar hoe bewaak jij jouw grenzen? In deze les laten we zien hoe je (verdere) escalatie voorkomt en elkaars taal spreekt. Korter en met minder energie, zodat de impact op jou beperkt blijft en je ruimte houdt voor je eigenlijke werk. In deze interactieve presentatie dealen we met misverstanden, wrevel, intimidatie en alle andere vormen van verbale jeuk. We kennen de uitslag al: dit wordt een knaller!
Frank van As, psycholoog, trainer, Aspectief Training & Ontwikkeling, Apeldoorn

MELD JE AAN OP WWW.MARKTWO.NL

VOOR WIE IS DEZE DAG?
De inhoud van de lessen richt zich op doktersassistenten die werkzaam zijn in de eerstelijnszorg.

WAAR EN WANNEER?
Deze editie vindt plaats op zaterdag 10 december 2022. Locatie: Corderius College Amersfoort, De Ganskuijl 105 te Amersfoort.

KWALITEIT/ACCREDITATIE
Wij vragen voor 5 uur accreditatie aan bij het kwaliteitsregister van de NVDA; de Commissie Accreditering Deskundigheidsbevordering Doktersassistenten.

WAT KOST HET?
De studiedag kost € 235,-. Je consumpties, het lunchbuffet en het cursusmateriaal is inbegrepen.

HOE SCHRIJF IK IN?
Ga naar www.marktwo.nl. Onder het kopje ‘nascholingsaanbod’ tref je deze studiedag aan en kun je online inschrijven.

STEL DAT IK MOET AFZEGGEN?
Annuleren kan. Doe het wel schriftelijk/per e-mail naar info@marktwo.nl. Tot 14 dagen voor de uitvoering betaal je
€ 25,- administratiekosten, korter voor uit-voering ben je het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Je kunt dan wel een collega in jouw plaats laten deelnemen. Neem daarvoor dan contact op met ons secretariaat: info@marktwo.nl. Onze annuleringsvoorwaarden staan op onze website; www.marktwo.nl

CONTACT MET MARK TWO ACADEMY
Als je vragen hebt, mail naar info@marktwo.nl; als je door ons gebeld wilt worden, schrijf dat dan inclusief je telefoonnummer in het bericht.

Datum

10 december 2022

Locatie

Corderius College Amersfoort

Kosten

€ 235,-

Vragen?

Stel ze aan Judith Desel
jdesel@marktwo.nl

Deel met uw collega’s