Cursusdetails

‘Terug naar de schoolbanken Doktersassistenten’ van zaterdag 11 december a.s. op te Amersfoort wordt verplaatst naar 26 maart 2022 in de hoop, dat dan de rust op het coronafront enigszins is teruggekeerd. We sluiten, wat later dan gepland, ons 10 jarig jubileum af. Dat doen we natuurlijk heel graag samen met jou!

Het afgelopen jaar was om meerdere redenen bijzonder, dat is ons allemaal niet ontgaan en jou, in je rol van doktersassistent, al helemaal niet. Al die (extra) vragen die jou zijn gesteld m.b.t. het coronavirus, het vaccin, de bijwerkingen en alles wat daarmee samenhangt, je zult het niet snel vergeten. En lang niet alle patiënten konden daar geduldig of vriendelijk bij blijven.

Reden genoeg dus om op zaterdag 26 maart 2022 gezellig met je collega’s de zinnen te verzetten. Kom naar ’t Hooghe Landt te Amersfoort voor een fijne studiedag, waarbij jij zelf ‘aan de knoppen’ zit van je lesrooster. Jij kiest namelijk 4 uit de 6 nieuwe lesthema’s zodat wat je gaat leren zo goed mogelijk aansluit op wat je weten en leren wil. Wij zorgen weer voor de accreditatie-aanvraag, prima sprekers, goede catering, een warme school en een kleine verrassing bij je vertrek. Schrijf maar snel in op www.marktwo.nl, dan kan de voorpret beginnen!

CORONA Wij volgen de regels van de Rijksoverheid wat inhoudt dat de deelnemers gevraagd wordt om een QR-code (vaccinatiebewijs via Corona-Checkapp), herstelbewijs of negatieve coronatest te laten zien. Kijk op voor meer informatie op onze website. Zonder coronatoegangsbewijs is toegang tot de locatie helaas niet mogelijk!

HOE ZIET DE DAG ER UIT?

09.00 uur Aankomst en registratie
09.30 uur Naar de lokalen
09.45 uur Start lesronde 1
11.00 uur Pauze
11.20 uur Start lesronde 2
12.35 uur Lunch
13.20 uur Start lesronde 3
14.35 uur Pauze
15.00 uur Start lesronde 4
16.15 uur Einde programma

ONS LESAANBOD:

Hieronder tref je de 6 keuzelessen; kies er 4 uit en geef die keuze bij inschrijving aan. Op de dag zelf krijg je bij registratie een naambadge waarop je persoonlijke dagindeling staat vermeld.

1. Long Covid; fabels en feiten
Na een corona-infectie houden mensen soms langdurige klachten, zoals bijvoorbeeld longschade en vermoeidheid. Bij het herstelproces is het belangrijk dat verschillende zorgveleners met elkaar samenwerken om de patiënt goed te helpen. Zo ook de medewerkers in de huisartsenpraktijk. Zaken die voor jou van belang zijn om te weten over de multidisciplinaire afspraken komen in deze les aan de orde. Er blijf voldoende ruimte voor jouw vragen!

Karlijn Vorstermans, basisarts werkzaam op de COVID-19 afdeling, Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar

2. Overtuigend adviseren
Een goed advies op het juiste moment kan een patiënt helpen om zijn leven een noodzakelijke draai te geven en zijn ‘therapietrouw’ bevorderen. Hoe geef je iemand dat duwtje in de gezonde richting zonder dat je over zijn grenzen gaat? Hoe stem je het advies af op wat die ander nodig heeft? Je wilt niet te autoritair zijn, maar wel krachtig overkomen. Niet te moeilijke vaktermen gebruiken, maar de patiënt ook niet op kleuterniveau benaderen. Schrijf in voor deze les en krijg tips & trucs voor overtuigende communicatie met uiteenlopende patiënten.

Sylvia Valkenburg, trainer en eigenaar, Valkenburg Trainingen, Utrecht

3. Update infectieziekten
Of het nu om influenza gaat, Q-koorts, de ziekte van Lyme of een ‘krentenbaard’, de huisartsenpraktijk is doorgaans de eerste plek waar de patiënt zich meldt met klachten. In deze les neemt een infectioloog je daarom mee langs de meest voorkomende infecties die je in de huisartsenpraktijk kunt tegenkomen. Hoe herken je ze snel, wat moet je doen en wanneer is er geen seconde te verliezen?

Patrick van der Poel, ziekenhuishygiënist/ adviseur Infectiepreventie bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en bij de Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG)

4. Over Stolling en Trombose
Bloedstolling is belangrijk bij het voorkomen van bloedingen, maar kan ook ernstige problemen geven, zoals trombose, een longembolie of een herseninfarct. Tijdens deze les gaat het over de signalen van zulke problemen en over situaties waarin de kans op trombose hoger is: bijvoorbeeld bij hartritmestoornissen, operaties, het kraambed. Ook de rol van de trombosedienst en trombosezelfzorg passeren de revue. Een noodzakelijk les om weer helemaal bij te zijn.

Ingrid Bistervels, onderzoeker; internist i.o. Amsterdam UMC

5. SOA update
Tijd voor een SOA update! We bespreken de nieuwste inzichten en adviezen over seksuele gezondheid, veilig vrijen, risico’s, (thuis) testmethoden en de rol die jij hierbij speelt. Hoe voer je een correct SOA triagegesprek en maak je de juiste risico-inschatting? De NHG standaard ‘het SOA consult’ vormt daarbij het uitgangspunt. Wat kan de Expertgroep voor je betekenen? (Her)ken jij de vijf meest voorkomende SOA’s? Kijk en beoordeel maar mee.

Karin Grintjes verpleegkundig specialist interne geneeskunde, Radboudumc, Nijmegen

6. De kunst van ‘nee’ zeggen
Waarom zeggen we zo vaak ‘ja’ terwijl we ‘nee’ bedoelen? En waarom, als we dan eindelijk nee durven zeggen, wordt dit vaak niet gehoord of geaccepteerd? Dat je een assisterende functie hebt, maakt het er niet makkelijker op. In deze les krijg je praktische handvatten om vriendelijk en krachtig ‘nee’ te zeggen. Je ontdekt in vijf simpele stappen hoe dat voelt. Doe je mee?

Colinda Mertens, trainer & coach, Happy Assistant, Etten-Leur

MELD JE AAN OP WWW.MARKTWO.NL

VOOR WIE IS DEZE DAG?
De inhoud van de lessen richt zich op doktersassistenten die werkzaam zijn in de eerstelijns zorg.

KWALITEIT/ACCREDITATIE
Er is voor 5 uur accreditatie toegekend door het kwaliteitsregister van de NVDA; de Commissie Accreditering Deskundigheidsbevordering Doktersassistenten.

WAAR EN WANNEER?
Deze editie vindt plaats op zaterdag 26 maart 2022. Locatie; ’t Hooghe Landt in Amersfoort*.

WAT KOST HET?
De studiedag kost € 215,-. In dit bedrag zijn je consumpties, het lunchbuffet en het cursusmateriaal inbegrepen.

HOE SCHRIJF IK IN?
Ga naar www.marktwo.nl. Onder het kopje ‘nascholingsaanbod’ tref je deze studiedag aan en kun je online inschrijven.

STEL DAT IK MOET AFZEGGEN?
Annuleren kan. Doe het wel schriftelijk/per e-mail naar info@marktwo.nl. Tot 14 dagen voor de uitvoering betaal je € 25,- administratiekosten, korter voor uit-voering ben je het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Je kunt dan wel een collega in jouw plaats laten deelnemen. Neem daarvoor dan contact op met ons secretariaat: info@marktwo.nl. Onze annuleringsvoorwaarden staan op onze website; www.marktwo.nl

CONTACT MET MARK TWO ACADEMY
Als je vragen hebt, mail naar info@marktwo.nl; als je door ons gebeld wilt worden, schrijf dat dan inclusief je telefoonnummer in het bericht.

* We gaan ervan uit dat we jullie volgens de dan geldende regels weer in school kunnen ontvangen en ontmoeten, mocht dat anders zijn, dan bieden we een alternatief.

Datum

26 maart 2022

Locatie

’t Hooghe Landt

Kosten

€ 215,-

Vragen?

Stel ze aan Judith Desel
jdesel@marktwo.nl

Deel met uw collega’s