Cursusdetails

Beste doktersassistent,

De maand december biedt naast de feestdagen ook de laatste editie van 2019 van onze studiedag ‘Terug naar de schoolbanken’.

Voor wie deze studiedagen kent is weinig uitleg meer nodig over hoe de dag er uit zal zien. Ben je nog niet eerder geweest? Wat mag je verwachten?

  • Je gaat letterlijk terug naar school en wel naar een middelbare school in Amersfoort
  • De lessen vinden plaats in de lokalen en de pauzes in de aula;
  • Wij bieden een vakkenpakket wat bestaat uit 7 lesthema’s;
  • Daaruit stel je zelf je lesrooster samen door er 4 te kiezen;
  • De lessen zijn zeer interactief;
  • De sprekers zijn naast deskundig prima in staat de lesstof aantrekkelijk te presenteren en te vertalen naar jouw praktijk;
  • We vragen altijd accreditatie aan bij jullie beroepsvereniging (en deze wordt tot nu toe verkregen);
  • Tot slot; de dagen worden door de deelnemers gemiddeld beoordeeld met een rapportcijfer van 8,5!

O ja, en we zorgen ook altijd voor een prima cateraar en een kleinigheidje aan het eind van de dag.
Als dank voor je komst!

Twijfel niet en schrijf je samen met je collega’s in voor de leukste nascholing voor doktersassistenten.

Kleiss – cursusmanager
Mark Two Academy

09.00 Aankomst, registratie en koffie
09.45 Start lesronde 1
11.00 Pauze
11.20 Start lesronde 2
12.35 Lunch
13.20 Start lesronde 3
14.35 Pauze
15.00 Start lesronde 4
16.15 Einde programma, borrel

Lessen (kies 4 uit 7):

1. Anatomische les: het hart
Kennis over anatomie helpt als basis voor het beter begrijpen van aandoeningen. In deze les kijk je naar het hart; niet groter dan een gebalde vuist maar letterlijk van levensbelang! Boezems, kamers, kransslagaders, bloedvaten; ze komen allemaal weer eens langs. En waar gaat het dan eigenlijk mis bij de meest voorkomende hartaandoeningen? Dit alles wordt niet saai opgesomd maar juist heel interactief aan je gepresenteerd en met je besproken. Volg je hart en schrijf maar in voor deze les.

2. Na de maagverkleining; follow up in de eerste lijn
Na een maagverkleining komt de patiënt na 2 jaar in de huisartspraktijk terug. Hoe afwijkend kunnen labwaardes er uit zien? Wat is er veranderd t.a.v. een zwangerschapswens? Een ‘weetje’: de anticonceptiepil is niet betrouwbaar na een maagverkleining! En wist je dat na het gewichtsverlies vaak geen of minder antihypertensiva en antidiabetica nodig blijken te zijn? Kortom, om deze groeiende patiëntgroep zo goed mogelijk van advies te dienen, volg je deze les.

3. Alcoholverslaving tussen 50-70 jaar; een onderschat probleem
10% van de 55 plussers drinkt overmatig alcohol volgens de laatste TRIMBOS cijfers! Kenmerkend bij deze grote groep is dat men het probleem zelf onvoldoende onderkent. Men meldt zich met verschillende klachten die niet direct hoeven te wijzen in de richting van verslavingsproblematiek. Hoe herken jij (de gevolgen van) een alcoholverslaving? En… hoe maak je het bespreekbaar? Daarbij kun je prima samenwerken met de POH GGZ! Kom en leer over de herkenning van dit onderschatte probleem.

4. Highlights dermatologie in de huisartsenpraktijk
Patiënten schamen zich soms en beginnen er zelfs niet altijd over, maar huidziekten komen veel voor en kunnen voor ernstige problemen zorgen zoals jeuk, pijn en psychosociale problemen. Hoe herken je een krentenbaard? Hoe ziet lichen sclerosus eruit? En psoriasis? Eczeem? Een schimmelinfectie? Signalering en herkenning helpen jou en je collega’s bij tijdige behandeling. Daar leer je over in deze praktische les met veel afbeeldingen van aandoeningen.

5. Borstkanker; na behandeling terug in de eerste lijn
In Nederland krijgt nog steeds 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. De overlevingskansen zijn de afgelopen jaren gelukkig fors gestegen. Maar vervolgens houden vrouwen vaak klachten; ernstige vermoeidheid, zenuwpijn en lymfoedeem. Ook worden ze vaak geplaagd door blijvende stress en heftige emoties. De spreker geeft je een overzicht van de gevolgen van borstkanker en hoe jij daar als assistente mee te maken krijgt als de patiënten terug komen in de huisartsenpraktijk.

6.Positieve gezondheid
Je hoort en leest er met regelmaat over; positieve gezondheid. Maar waar staat dat eigenlijk voor en nog belangrijker, wat zou jij erover moeten weten om er in de praktijk voor jezelf en de patiënten je voordeel mee te doen? Volg deze les en leer dat er helemaal niets ‘vaags’ aan is; het gaat hier juist om een praktische benadering van ziekte en gezondheid die langs 6 stappen besproken wordt. Doe mee en ben helemaal op de hoogte van deze bijzondere aanpak.

7. Feed back geven aan een collega; hoe doe jij dat?
Om goed in een team te kunnen werken, wil je elkaar kunnen aanspreken op verwachtingen, prestaties, gemaakte afspraken, werkhouding en dergelijke. Maar
dat is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet in teams die onder tijdsdruk werken, waarbij je collega’s verschillen in leeftijd, karakter en professionele achtergrond. Hoe geef je feedback op positieve en effectieve wijze en voorkom je dat de ander zich aangevallen voelt? Hoe zorg je dat de boodschap overkomt? Een praktische les in effectieve communicatie, waarin je eigen vragen en ervaringen centraal staan.

Medisch
Doktersassistentes

Accreditatie
Accreditatie wordt voor 5 uur aangevraagd bij de Commissie Accreditering Deskundigheidsbevordering Doktersassistenten.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen €215,-. Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch en cursusmateriaal.
Mark Two is als geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW

Annuleren
Bij annulering tot 2 weken voor de bijeenkomst brengen wij €25,- aan administratiekosten in rekening. Daarna bent u het volledige registratiebedrag verschuldigd. U kunt dan wel een collega in uw plaats laten deelnemen. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met ons secretariaat.

Op alle inschrijvingen zijn onze inschrijf- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Datum

7 december 2019

Datum
Locatie

Corderius College, Amersfoort

Kosten

€ 215,-

Vragen?

Stel ze aan Inge Kleiss
033-4345730
ikleiss@marktwo.nl

Deel met uw collega’s