Themadag Kindergeneeskunde
VERZET NAAR 9 OKTOBER

Themadag Kindergeneeskunde
VERZET NAAR 9 OKTOBER

Start
12/06/2020 23:00
Einde
12/06/2020 23:30

Categorie:

Status

Ongelimiteerd aantal tickets

0 Heeft verkocht

Cursusdetails

Door de actuele situatie rond het corona virus zijn wij genoodzaakt om de ‘Themadag Kindergeneeskunde’ op vrijdag 12 juni a.s. te verzetten. De nieuwe datum is vastgesteld op VRIJDAG 9 oktober 2020.

9.00 – 9.30 uur Ontvangst en registratie

9.30 – 9.45 uur Welkom en opening

9.45 – 10.45 uur Alarmbellen! Het acuut bedreigde kind
Even voorstellen; ik ben Ruud Meijneke en ik werk als kinderarts op de Kinder Intensive Care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. Een van mijn passies is de spoedeisende hulp bij kinderen waarover ik dit uur met jullie in gesprek wil gaan. Want een acuut bedreigd kind kan zich overal presenteren, juist ook bij de huisartsenpraktijk. Wat kun je het beste vragen aan ouders die contact opnemen omdat er iets ernstigs aan de hand (b)lijkt met hun kind? Welke antwoorden laten alarmbellen afgaan? We gaan praktijkvoorbeelden bespreken!

10.45 – 11.15 uur Dermatologie; de babyhuid
Ik ben Thuy-My Le, dermatoloog in het UMC Utrecht. In dit eerste deel bespreken we de babyhuid. Ouders verwachten en hopen dat hun baby een mooi glad babyhuidje heeft, maar wat als dat niet zo is? We bespreken aan de hand van veel foto’s welke huidaandoeningen bij baby’s vaak voorkomen, hoe deze herkend kunnen worden en wat de beste voorlichting en behandeling is.

11.15 -11.35 uur Even benen strekken en wat drinken

11.35 – 12.15 uur Dermatologie: de kinderhuid
In dit tweede dermatologie-deel bespreken we huidaandoeningen die bij veel kinderen voorkomen zoals wratten, impetigo, insectensteken, schimmelinfecties etc. Ook heel veel foto’s zodat allerlei vlekjes en plekjes de revue passeren, waarbij we ook hier bespreken hoe de advisering en behandeling van de klachten het beste kan worden gegeven.

12.15 – 12.45 uur Kleine Kinder Kwalen Kwis
Als docent in medische vakken ben ik al 20 jaar actief in het MBO onderwijs, o.a. aan de opleiding tot doktersassistent. Mijn naam is Gertude de Vries en ik ga met jullie quizzen over de kleine kinderkwalen. Die gelukkig meestal onschuldig zijn maar natuurlijk wel het juiste advies of de juiste behandeling behoeven. Weet je nog wat atopie is? En wat doen we met OMA? (Otitis Media Acuta) Kun jij het verschil zien tussen pseudokroep en de echte kroep?
Het komt allemaal voorbij; een leuke kennisupdate!

12.45 – 13.30 uur Lunchbuffet

13.30 – 14.30 uur Het kind met buikpijn
Even voorstellen; wij zijn Ivo van der Steen en Jasper Broens, kinderartsen in opleiding in het UMCG. We nemen je tijdens ons interactieve college mee in het brede scala aan buikpijnklachten bij het jonge kind. Buikpijn bij jonge kinderen komt binnen de huisartsen- praktijk veel voor. Welke potentieel gevaarlijke oorzaken dien je tijdig te herkennen? Wat zijn de ‘rode vlaggen’ en wanneer kan er afgewacht worden? Is er altijd een lichamelijke oorzaak, of kunnen jonge kinderen ook functionele buikpijn hebben? Na dit uur ben je weer bij! Beloofd.

14.30 – 15.30 uur Van buisjes tot de kissing-disease: een greep uit het KNO-kinderspreekuur
Ontroostbare baby’s, eindeloze snotneuzen, slecht eten, vaak keelpijn, bloedneuzen; dit is zomaar een kleine greep uit enkele veelvoorkomende KNO-klachten waarmee ouders hun (vaak jonge) kinderen presenteren in de huisartsenpraktijk. Jullie herkennen het direct! Ik ben Derrek Heuveling, KNO-arts in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Tijdens dit uur vertel ik jullie aan de hand van casuïstiek en levendige (ook gefilmde) voorbeelden, over mijn ervaringen. Hartstikke leerzaam. Kijk en luister mee.

15.30 uur Einde themadag

Medisch
Doktersassistentes

Accreditatie
Accreditatie is voor 5 uur aangevraagd bij de Commissie Accreditering Deskundigheidsbevordering Doktersassistenten.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen € 215,-.
Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch en cursusmateriaal.

Mark Two is als geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW

Annuleren
Bij annulering tot 2 weken voor de bijeenkomst brengen wij €25,- aan administratiekosten in rekening. Daarna bent u het volledige registratiebedrag verschuldigd. U kunt dan wel een collega in uw plaats laten deelnemen. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met ons secretariaat.

Op alle inschrijvingen zijn onze inschrijf- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Folder
Datum

Vrijdag 12 juni 2020

LET op! Gewijzigde locatie

Congrescentrum Pathé te Ede

Kosten

€ 215,-

Vragen?

Stel ze aan Inge Kleiss.
033-4345730
ikleiss@marktwo.nl

Deel met uw collega's