Cursusdetails

Beste collega,

Op zaterdag 1 oktober a.s. begroeten we je graag in het Corderius College in Amersfoort voor al weer de 12e editie van ‘Terug naar de schoolbanken’ voor apothekersassistenten. De schoolbanken cursus is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire nascholingen waar leren en vermaak nauw verbonden zijn. Het principe van ‘Terug naar de schoolbanken’ is simpel. Je kiest uit het programma-aanbod 4 lessen die jou het meest aanspreken. Elke les duurt 75 minuten inclusief tijd voor vragen en discussie. Je volgt de lessen net als vroeger in klaslokalen. Als de bel gaat ‘verhuis’ je naar het volgende lokaal. Natuurlijk zorgen we er voor dat het je tijdens deze bijzondere schooldag aan niets ontbreekt. Maar voordat het zover is, kijken we eerst eens even naar het rooster. Waar gaan we het op 1 oktober a.s. over hebben:

• De opkomst van nieuwe corona varianten. Hoe staan we er vandaag voor?
• Is leefstijl nu ‘the name of the game’ bij DM2?
• No stress: verbeter je mentale weerbaarheid
• Derma-carrousel: is het zonneschade of is het toch huidkanker?
• Afbouw van antidepressiva; zó begeleid je de patiënt
• Antistolling, schipperen tussen trombose en bloeding

Graag tot ziens op 1 oktober in Amersfoort bij de leukste cursus van het jaar.

Met vriendelijke groeten,
De Programmacommissie

HOE ZIET DE DAG ER UIT?

09.00 uur Aankomst en registratie en koffie van de conciërge
09.30 uur Naar de lokalen
09.45 uur Start lesronde 1
11.00 uur Pauze
11.20 uur Start lesronde 2
12.35 uur Lunch
13.20 uur Start lesronde 3
14.35 uur Pauze
15.00 uur Start lesronde 4
16.15 uur Einde programma

HIERONDER TREF JE 6 KEUZELESSEN AAN. KIES ER 4 UIT EN GEEF DIE KEUZE BIJ INSCHRIJVING AAN. OP DE DAG ZELF KRIJG JE BIJ REGISTRATIE EEN NAAMBADGE WAAROP JE PERSOONLIJKE DAGINDELING STAAT VERMELD.

1. De Opkomst van nieuwe corona-varianten; hoe staan we er vandaag voor?
We raken niet uitgepraat over het Coronavirus. In deze les gaat het onder andere over de verspreiding van het virus, over risicogroepen, over testen, over de op-komst van nieuwe varianten, over vaccins en hun effectiviteit en over de coronapil. Hoe staan we er nu eigenlijk voor en wat hebben we geleerd in de afgelopen periode?
Bert Mulder, arts-microbioloog, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen

2. DM2: verandering van leefstijl in plaats van pillen
Bij DM2 lijkt leefstijl nu ‘the name of the game’. Betere voeding, meer bewegen en gewichtsverlies. Maar is daar wel bewijs voor? En houden mensen het wel vol? Wat kun jij bijdragen als apothekersassistente?
Ellen Willemsen, apotheker, Apotheek De Fronten, Maastricht

3. No stress: verbeter je mentale weerbaarheid
Stress is niet altijd te vermijden. Stress is zelfs niet altijd verkeerd. Een beetje hebben we nodig om optimaal te presteren. Maar chronische dagelijkse stress zon-der voldoende ontspanning kan ernstige gevolgen hebben. Onze docent legt uit wat stress doet met lichaam en geest, maar legt ook uit hoe je het beste kunt omgaan met stress. Compleet met een aantal toepasbare ontspanningsoefeningen. Hoe herken je stress? Hoe krijg je meer grip op je gestreste brein? Versterk je mentale veerkracht. Leer efficiënter te werken en probeer geregeld afstand te nemen van de waan van de dag.
Jeannet Boender, trainer, coach, eigenaar Stream of Life

4. Derma-carrousel: is het zonneschade of is het toch huidkanker?
Huidkanker neemt langzaamaan epidemische vormen aan. Hoe ontstaat het, hoe herken je het, hoe zien afwijkende vlekjes eruit, hoe onderscheid je pluis/niet pluis? Welke vormen van huidkanker zijn er, wat zijn behandelopties? In deze les hoor je de nieuwste inzichten en adviezen.
Fabiënne Koekelkoren, dermatoloog in opleiding, ErasmusMC

5. Afbouw van antidepressiva; zó begeleid je de patiënt
Hoe begeleid je en adviseer je patiënten die het gebruik van antidepressiva willen/moeten afbouwen? Hoe ziet een geleidelijk afbouwschema eruit? Welke klachten kan de patiënt verwachten en hoe ga je daar dan mee om? Hoe zit het met de vergoeding?
Wilma Göttgens-Jansen, openbaar apotheker GGZ/onderzoeker, Apotheek Blanckenburg, Beuningen

6. Antistolling, schipperen tussen trombose en bloeding
Hoe verloopt de transitie van de trombosedienst naar nieuwe middelen? Het is soms schipperen tussen trombose en bloeding. En hier speelt ook het probleem van medicatieveiligheid. Er komen voor antistolling ook steeds nieuwe indicaties bij. Wat moet je daarover weten? En dan is er nog de wisselwerking met andere medicijnen.
Ingrid Bistervels, onderzoeker; internist i.o. Amsterdam UMC

VOOR WIE?
Deze editie van ‘Terug naar de Schoolbanken’ is bedoeld voor apothekersassistenten en apothekersassistenten in opleiding.

ACCREDITATIE
Accreditatie is voor 5 uur verleend door KABIZ (Optimafarma & NVFZ).

DATUM EN LOCATIE
De najaarseditie van ‘Terug naar de schoolbanken’ voor apothekersassistenten vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2022 in het Corderius College in Amersfoort.

AANMELDEN
Aanmelden kan via onze website www.marktwo.nl.

KOSTEN
De kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen € 235,-. Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal, cursuscertificaat (digitaal), consumpties en lunch.
Mark Two Academy is als geregistreerde instelling voorkort beroepsonderwijs (CRKBO) vrijgesteld van BTW.

ANNULEREN
Tot 4 weken voor de bijeenkomst kun je uitsluitend schriftelijk (of per email) annuleren. We brengen dan € 50 annuleringskosten in rekening. Daarna ben je het volledige cursusbedrag verschuldigd. Je kunt dan nog wel een collega in jouw plaats laten deelnemen. Neem daarvoor dan even contact op met ons secretariaat: info@marktwo.nl

MEER INFORMATIE
Cursussecretariaat Mark Two Academy
Postbus 358 | 3830 AK Leusden
Tel. 033 4345730 | E-mail: info@marktwo.nl

Op alle inschrijvingen zijn onze inschrijf- en betalingsvoorwaarden van toepassing. Mark Two is als geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW.

Folder
Datum

1 oktober 2022

Locatie

Corderius College
Amersfoort

Kosten

€ 235,-

Vragen?

Judith Desel

jdesel@marktwo.nl

Deel met uw collega’s