Cursusdetails

WEBINAR PERICONCEPTIONELE LEEFSTIJL 29 juni 19.30 – 20.30 UUR

GEACHTE COLLEGA,

De COVID-19 pandemie maakte pijnlijk duidelijk wat we eigenlijk al lang weten: mensen met een gezonde leefstijl lopen minder risico op (ernstige)gezondheids- problemen. Zo weten we sinds enkele decennia dat de leefstijl van aanstaande ouders – zowel de moeder als de vader – van invloed is op het verloop van de zwangerschap en de gezondheid van het kind. Anders gezegd, een gezonde leefstijl van de aanstaande ouders vergroot zowel de kans op een probleemloos ver-loop van de conceptie en zwangerschap alsop een medisch gezien goede start van het nieuwe leven.

Met een gezondheidseconomische bril op kun je bovendien stellen dat een gezonde periconceptionele leefstijl een belangrijke en beïnvloedbare factor is in de kosten van de Nederlandse gezondheidszorg. Maar is het natuurlijk een manier om onnodig leed bij (aanstaande) ouders en hun toekomstige kind te voor-komen. Zoals we weten, is het beïnvloeden van leefstijl gemakkelijker gezegd dan gedaan. De gezondheidswinst in de toekomst weegt voor velen niet op tegen de ervaren ‘opofferingen’ in het heden. Dit is (gelukkig) anders bij periconceptionele leefstijl. De toekomstige winst is immers al snel zichtbaar in de vorm van snel zwanger worden, een ongecompliceerde zwangerschap en een gezonde baby in je armen. Voor zorgverleners is dit dan ook een uitgelezen moment om jonge mensen aan te sporen tot een gezondere leefstijl. Hoe je dat doet? Dat is een van de onderwerpen in het webinar op 29 juni a.s. Onze deskundige docent bespreekt niet alleen de onderliggende moleculair biologische mechanismen van de invloed van leefstijl op perinatale gezondheid, maar ook hoe huisartsen, verloskundigen en gynaecologen aanstaande ouders kunnen stimuleren en ondersteunen gezonder te gaan leven. Aarzel dus niet en schrijf u snel in.

PP-PF-WHC-NL-0106-1

Programma

29 juni 19.30 tot 20.30 uur. Webinar over Periconceptionele leefstijl

PP-PF-WHC-NL-0106-1

Doelgroep
Het webinar richt zich primair op huisartsen.

Accreditatie
Accreditatie is verleend met 1 punt door KNMG Cluster ABC1

PP-PF-WHC-NL-0106-1

Aanmelden:
Aanmelden kan op onze website www.marktwo.nl. Deelname aan dit webinar is gratis.

Annuleren?
Annuleren kan. Doe het wel schriftelijk/per e-mail naar info@marktwo.nl. U kunt dan wel een collega in uw plaats laten deelnemen. Neem daarvoor contact op met ons secretariaat: info@marktwo.nl.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze nascholing neemt u contact op met Mark Two Academy, 033-434 57 30 of mail naar info@marktwo.nl. Website: www.marktwo.nl

Deze webinars worden mogelijk gemaakt door Bayer.

PP-PF-WHC-NL-0106-1
Datum

woensdag 29 juni 2022

Folder
Locatie

Online

Kosten

geen

Vragen?

Monique de Brabander projectmanager
mdebrabander@marktwo.nl

Deel met uw collega’s