Cursusdetails

De incidentie van ‘verdachte huidafwijkingen’ stijgt al jaren. De laatste 15 jaar is de incidentie van huidmaligniteiten zelfs verdubbeld. Daarmee wordt ook de rol van de huisarts binnen de huidkankerzorg groter. De snelle toename van het aantal gevallen van huidkanker vraagt om een verbetering van de diagnostiek in de eerstelijnszorg. Optimale herkenning en differentiatie van verdachte plekjes staan daarin centraal.

In deze aflevering van de online DermaDialogen gaan huisarts drs. Patricia Westbroek (Medisch Centrum de Fonteijn in Culemborg) en dermatoloog dr. Darryl Tio (AmsterdamUMC) met elkaar in gesprek over huidkanker. Aan de hand van casuïstiek geven zij de huisarts handvatten voor het herkennen van huidkanker en het ontwikkelen van een ‘niet-pluisgevoel’ bij allerhande huidafwijkingen.
Ook bespreken zij praktische interventies als substitutie van laagrisico huidkankerzorg in de huisartspraktijk, zoals de behandeling van actinische keratosen en het afnemen van biopten.

De dialoog duurt ongeveer 1 uur en is geaccrediteerd voor huisartsen, dermatologen, verpleegkundig specialisten en physician assistants.

U kiest zelf het tijdstip om de online nascholing te kunnen volgen.

1. Huidkanker
drs. Patricia Westbroek, Huisarts, Medisch Centrum de Fonteijn in Culemborg
dr. Darryl Tio, Dermatoloog, AmsterdamUMC

DermaDialogen zijn bedoeld voor
Dermatologen, Verpleegkundig Specialisten, Physician Assistants en Huisartsen.

Accreditatie
Elke dialoog duurt ongeveer 1 uur; er is accreditatie verleend door NVDV, VSR en NAPA.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan uw deelname.

Folder
Locatie
ON DEMAND
Kosten

Kosteloos

Vragen?
Deel met uw collega’s
Dit webinar is mede mogelijk gemaakt door